Szárító/szűrő – Expanziós szelep közötti csővezeték

·         itt 2 db nyomáskapcsoló és 1db folyadékági mágnesszelep került beépítésre

o   magas nyomás kapcsoló: letiltja a kompresszor működését amennyiben a nyomóoldali nyomás meghaladja – a példaként vett, R407C típusú hűtőközeggel töltött rendszer esetében - a 33.8 bar értéket.

o   modulációs nyomáskapcsoló: a készülék hűtőteljesítményét csökkenti, ha a nyomóoldali nyomásérték meghaladja a 31.9 bar értéket. Ezzel a beavatkozással a vezérlés igyekszik megelőzni a magas nyomás miatti rendszer letiltást.

o   folyadékági mágnesszelep (alaphelyzetben zárt szelep (NC)), szerepe kettős lehet:

§  egyrészt lehetővé teszi azt a szerviz eljárást, hogy a készülék önmaga, az alacsonynyomású oldalból a hűtőközeget a magasnyomású oldalra szállítsa folyadék állapotban, így a hűtőközeg töltet lefejtése nélkül tudunk javítást végezni az alacsony nyomású oldalon. Pl. expanziós szelep csere, illetve, ha a szelep a szárító-szűrő elem előtt van annak cseréje is megoldható

§  másrészt megakadályozza a rendszer leállás utáni hűtőközeg áramlást, mely egyes üzemi körülmények között akár a kompresszor folyadékkal történő elárasztását eredményezheti a szívóoldalon.

o   nézőüveg: látható a folyadék buborékmentes áramlása, illetve több esetben a közepén elhelyezett indikátor anyagnak köszönhetően a hűtőközeg nedvességtartalmáról is tájékoztatást ad.